Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jónak lenni jó! - A mi történetünk
  2022-12-20 10:15:06, kedd
 
 







JÓNAK LENNI JÓ! - A MI TÖRTÉNETÜNK

ÖSSZEGYŰLT BARNI EGY ÉVES ROBOTTERÁPIÁJÁNAK TELJES ÖSSZEGE!

6 nap, ennyi kellett a CSODÁHOZ!


Több mint 180 millió forint gyűlt össze a közmédia idén tizenegyéves Jónak lenni jó! karitatív akciójában. A gyűjtés kedvezményezettje ezúttal a vak és gyengénlátó emberek önálló életvitelét és esélyegyenlőségét segítő Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége volt.

A közmédia december 18-án egész napos műsorfolyamban számolt be idei kezdeményezéséről, és biztatta adakozásra közönségét. Siklósi Beatrix a jótékonysági akció projektvezetője, a Kossuth Rádió csatornaigazgatója elmondta: a Jónak lenni jó! a nehéz gazdasági helyzet ellenére idén is ugyanúgy tömegeket szólított meg, mint a korábbi években. Hangsúlyozta, hogy a nehéz pénzügyi, gazdasági helyzet és bizonytalanság, ellenére az emberek hívták az adományvonalat, telefonáltak a stúdióba, és folyamatosan érkeztek a felajánlások.



Az alábbi történet nem ezen a WEB oldalon kezdődött, hanem egy másikon. A Facebookon. De lehetett volna itt is. Talán...







1.

Kedves Csoda Csoport tagok és Életrehívók!

Először is örök hála Nektek minden támogatott Csoda és szeretteik nevében.

Remegő kézzel és kalapáló szívvel írjuk e sorokat, el sem hisszük, hogy mi is itt lehetünk köztetek, és mert az ilyen (emlékeztető) helyzetekben mindig összeszorul a szívünk, hogy itt ,,kell" lennünk.

Kisfiúnk Barni IVF terhességből, fantasztikus, problémamentes várandóság után, természetes úton született. Életem, életünk egyik legszebb élménye volt érkezése. Teljesen egészségesen született, egyből szopizni kezdett, meseszerű volt minden. Mozgás és értelmi fejlődése is kiugró volt.

2021 februárjában hidegzuhanyként ért minket a hír, mikor bélfertőzésre gyanakodva bementünk a SOTE 1 számú gyerekklinikájára, hogy kicsi fiúnk fejében egy lúdtojás méretű ,,valami" van, ami ráadásul vérzik is.

7,5 hónapos szinte folyamatos kórházi létünk és az azóta tartó megváltozott életünk akkor, 2021.02.10-én kezdődött.

2021.02.15-én egy nagyon aprólékosan előkészített, nagy kockázatú műtét során eltávolították a kicsi fejében lévő (azóta már tudott) Cavernomát, mely a jobb oldal mozgás központján ült. A műtétet követően nem volt biztos mi történik ébredés után, hogy fog tudni mozogni.

Hála Istennek és a fantasztikus orvosi teamnek a műtét sikeresen lezajlott, de Barni jobb oldala (láb-kar-arc) részlegesen lebénult.

Gyors műtétből való felépülést követően azonnal megkezdtük a rehabilitációt, csodálatos módon jött vissza a jobb oldal működése,

DE...

Sajnos itt nem ért véget a rémálom.

Kiderült, a műtéti hatalmas vérzés következtében Barninál vízfejűség alakult ki (nem vezetődik el a folyamatosan termelődő agyvize, ami nyomásfokozódást eredményez) ezért 2021.03.14én sürgősségi műtét keretében shunt-öt kapott. Ismét nagyon jól reagált a teste, nagyon hamar szóba került a hazamenetel,

DE...

A tervezett hazamenetelünk napján ismét rosszul lett, kiderült van még egy elzárt folyadék terület a fejecskéjében, ahol szintén nem vezetődik el az agyvíz. Újabb műtét, shunt elágaztatás. Barni újra szuper ügyesen, erősen épült fel a műtétből. Hazamentünk.
A mozgás fejlesztés folytatódott. Ügyesedett!

DE...

3 hét otthonlét után újra rosszul lett, vissza a kórházba. Újabb pofon!

Barni kórházi fertőzést kapott, a teljes shunt rendszert ki kellett emelni, és teljes fekvésre ítélve (ekkor 2,5 éves volt) hetekig vártuk, hogy a baktériumok kiürüljenek a szervezetéből, az agy vizet kivezették a kis fejéből.

Nehéz embert próbáló időszak volt, amit a maga szuper kis természetével felnőtteket meghazudtoló módon, mosolyogva, türelmesen, alázatosan csinált végig. 6 hetet feküdt egyfolytában! A fertőzés szövődményeként egy újabb terület záródott el a fejecskéjében, így újabb shuntre lett szüksége.
A hosszú fekvés teljesen legyengítette, szinte újra meg kellett tanulnia járni. Hamarosan mehettünk haza, immár két shunttel (6 további műtétje volt a bentlét alatt),

DE...

Most se tartott sokáig az otthonlét.

2 hét után ismét rosszul lett, ismét kórház. Kiderült, a jobb oldali shunt nem működik, ismét kivezetésre került a bevérzett agyvíz, Barni ismét hosszú fekvésre ítéltetett. Megint 6 hét kényszerfekvés következett, ami alatt további 5 agyműtéten esett át.

Hazamentünk újra, szinte elölről kezdve folytattuk a mozgás fejlesztést több helyen (mindenhol ahol csak tudtunk, amit csak megtaláltunk, amit ajánlottak, amikre lehetőségünk volt).

Barni eközben nem vesztette kedves, nyitott, barátságos, jókedélyű természetét, a sok beavatkozást hősiesen elviselte, tűrte, teljes együttműködéssel, nem hisztizve, okosan elfogadva.

DE...

Ez alkalommal sem volt túl hosszú az otthon töltött idő, egy shunt elállítódás miatt 5hét után újra kórházba került. Nagyon nehézkes volt a vissza állítás (a dupla shunt miatt), ismét 4 hetet bent voltunk, és most ugyan nem muszájból, de szinte végig feküdve (így volt neki komfortos).

2021.október 4én 14 agyműtét, megszámlálhatatlanul sok CT, és altatásos MRI, rengeteg infúzió, számtalan vérvétel után, rengeteg sebhellyel elhagytuk a kórházat.

Barni jelenleg két shunttel él, 2021. november óta óvodás, folyamatos mozgás fejlesztésre járunk.

Kap fejlesztést óvódában, és külön járunk neurohidro-terápiára, konduktív fejlesztésre, Dévényre, és 2022. októberben megtaláltuk a fejlesztés jövőjeként aposztrofált robotterápiát. Orvosai azt mondják, hogy a legnagyobb eredmények 6 éves kor előtt érhetőek el, addig fejleszthető leginkább, így ezt megpróbáljuk kihasználni.

Barni minden (még a kellemetlen) fejlesztéseken is együttműködő, jókedvű, saját korlátait feszegető (pl. nem volt könnyű a kórházban kialakult víziszonnyal víziterápiát kezdeni) csodálatos kisfiú. Mostanra a gyönyörű hajacskája elfedi történetét az ismeretlenek elől.

Az elmúlt 5 alkalom azt mutatja, hogy a robotterápia nagyon célzottan tudja megmozgatni, ezzel szinten tartani és fejleszteni a leginkább érintett jobb kezét és jobb karját. Ennek támogatására gyűjtenénk Barninak, millió hálával a szívünkben.

Aki szeretné kisfiúnk felépülését segíteni, támogatását ide utalhatja:
CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank
10401983-50526970-69541012
IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB

Közlemény: Barni







2.

Barni IVF terhességből, fantasztikus, problémamentes várandóság után, természetes úton született, a család életének egyik legszebb élménye volt érkezése. Aztán jött a hidegzuhany Egy ártatlan bélfertőzésre gondolva kötöttek ki a kórházban, ahol kiderült, hogy ennél komolyabb gond van. És itt kezdődtek az igazi megpróbáltatások, amelyekről részletesen beszámol Barni édesanyja az alábbi bejegyzésben:

https://www.facebook.com/groups/licitcsodacsoport/permalink/1475926239599628/

Aki utalással szeretné támogatni Barnus rehabilitációját:
CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012
IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012
SWIFT: OKHB HUHB
Közlemény: Barni

Köszönettel fogadunk minden segítséget, támogatást, felajánlást a jótékonysági aukciós csoportunkban!

A CsodaCsoport Közhasznú Alapítvány non-profit szervezet. Nem vonunk le a beérkező adományokból! A támogatásokat teljes egészében a felkarolt gyermekek kapják.

Céges adományozók részére adomány igazolást ki tudunk állítani, mely adóalap csökkentésre alkalmas.

https://m.facebook.com/csodacsoportalapitvany/







3.

Bizony még olvasni is szörnyű Barnikáék mennyi mindenen mentek keresztül. Szinte hihetetlen ennyi mindent kibírni! Utólag nem is tudjuk, hogy bírták ezt a rengeteg kórházat, műtéteket, nehézséget elviselni! Szülőként, nagyszülőként ezt túlélni, elképzelni is nehéz, hogy hogy lehet. Csodálatra méltó erő volt ebben a pici fiúban!

Nincsenek szavak a drága kis Hősre és hős szüleire! Hihetetlen erős és bátor gyermek és a szülők! Le a kalappal előttük, elképzelni sem lehet azt a sok fájdalmat, amin keresztül mentek.

Barni azonban, a Kicsi csillag, ennyi szenvedést is elviselt! Aki így tud mosolyogni, ennyi műtét után is, az egy igazi Hős! Barni csodálatos volt, hősiesen viselte a megpróbáltatásokat, sok-sok felnőtt ember nem tudná ezt elviselni. Nincs bátrabb gyermek a földön, mint Barni, sok ember megirigyelhetné a kitartását. Mi nagyszülők pedig nagyon büszkék vagyunk a kis unokánkra.

A Jóisten vigyázott Rá odaföntről, hogy ilyen hihetetlenül erősnek és vidámnak teremtette! Meg fogsz gyógyulni, és eljön az idő, amikor a Te drága Szüleidnek is nyugodtabb időszak következik el az életükben, mert ezt Ti együtt véghez tudjátok vinni!

Amilyen gyönyörű kisfiú vagy, olyan gyönyörű hosszú életed legyen!

Nagyon mélyen megérintett sokakat a történetük, ismeretlen és ismerős magánszemélyek és klf. cégek megpróbáltak Nekik segíteni, De ne feledjük, 152.000-es szurkolótábor is drukkolt az alapítványi háttérben. Le a kalappal előttük és kívánom, hogy a jó Isten segítse meg Őket a következőkben!







Ez az összeg meglesz - már az elején sejthető volt - Barninak sikerült!
Hála mindenkinek, aki segített! Na meg a csodás csoport!

Mikulás előestéjén késő délután anyukája telefonja ugyanis megcsörrent, csörgött a telefonja, Anita Lázár hívta, a mindig kedves hangja szinte csilingelt.

"Megkérdezte, emlékszik-e mit kérdezett tőle, miután 6 nappal ezelőtt elmondta, hogy bekerültünk a CsodaCsoport Családba?

Azt kérdeztem akkor, van-e esély egy ilyen hatalmas összeget összegyűjteni, nem hittem benne.
És bevallom most sem tudom igazából elhinni, hogy SIKERÜLT"!!!

ÖSSZEGYŰLT BARNI EGY ÉVES ROBOTTERÁPIÁJÁNAK TELJES ÖSSZEGE!

6 nap, ennyi kellett a CSODÁHOZ!

Szavakkal leírhatatlan hála utólag is minden biztatásért, megosztásért, felajánlásért, licitálásért, támogatásért!

Tudjuk, kicsi Hősünk élni fog az Általatok biztosított hatalmas lehetőséggel!

KÖSZÖNJÜK! Köszönjük! Ezerszer is köszönjük!

Külön köszönet a CsodaCsoport - nak, akik 6 nap alatt ekkora CSODÁT csináltak. Mi most a legeslegszebb karácsonyi ajándékot kaptuk TŐLÜK! Mivel a szülinapja is Karácsonyra esik - Születésnapjára is!

Karácsony az év legcsodálatosabb ideje - nekünk most így duplán is. Az ünnep legédesebb pillanatai mindannyiunk számára kissé eltérőek, de a hagyományoktól függetlenül egy dolog soha sem változik: a szeretet, amely körülvesz minket és az öröm, amely kitölti a szívünket.

A karácsony nem csak egy nap, hanem egy életérzés. - A szeretet érzése.







Minden kedves támogatónknak Boldog, békés és meghitt Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánunk!

"Új jót hozzon, régi jóktól meg ne fosszon, de ha az új jót nem is hozhat, vigye el a régi rosszat!"


Szeretet ünnepe,
Ragyogó karácsony,
Nincs nálad áldottabb
Ünnep a világon!
Míg örömláng gyúl ki
Zöld fenyőid árnyán:
Ringatózik lelkünk
Boldog béke szárnyán.

(Endrődi Sándor)











 
 
0 komment , kategória:  Család  
Címkék: legcsodálatosabb, nyomásfokozódást, együttműködéssel, rehabilitációját, megpróbáltatások, megirigyelhetné, születésnapjára, hidegzuhanyként, projektvezetője, szövődményeként, bizonytalanság, eltávolították, rehabilitációt, kényszerfekvés, hagyományoktól, hazamenetelünk, műsorfolyamban, fejlesztéseken, problémamentes, adományvonalat, magánszemélyek, nagyszülőként, fejecskéjében, következtében, felajánlásért, természetével, támogatónknak, bélfertőzésre, robotterápiát, összegyűjteni, legeslegszebb, csoportunkban, legyengítette, támogatásokat, szurkolótábor, következőkben, gyűjtés kedvezményezettje, közmédia december, jótékonysági akció, nehéz gazdasági, korábbi években, nehéz pénzügyi, emberek hívták, alábbi történet, lúdtojás méretű, azóta tartó, nagyon aprólékosan, kicsi fejében, jobb oldal, műtétet követően, fantasztikus orvosi, műtét sikeresen, JÓNAK LENNI JÓ, ÖSSZEGYŰLT BARNI EGY ÉVES ROBOTTERÁPIÁJÁNAK TELJES ÖSSZEGE, Magyar Vakok, Gyengénlátók Országos Szövetsége, Siklósi Beatrix, Kossuth Rádió, Kedves Csoda Csoport, Kisfiúnk Barni IVF, Hála Istennek, CsodaCsoport Alapí, OKHB HUHB, Barni IVF, Közhasznú Alapítvány, Anita Lázár, CsodaCsoport Családba, Karácsonyi Ünnepeket, Boldog Új, Endrődi Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Még csak most kezdődik a nap  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Mi lenne ha  Nagyi telefonál  Nagyon különös  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Png virág  Elköszönt  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png kutya  s immár én is felragyogva, ért...  Png rózsa csokor  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Paul David Tripp Április 21  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Fehér virág  Png lepke  Az igazi szeretetért rendszeri...  Jó éjszakát  Kellemes délutánt kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Png kislány  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Alvó cicák  Hogy lehet megtartani  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Alázat  Minden harmadik...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Szép álmokat!  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Popper Péter szavai  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nevem  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png cica  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Neked tudnod kell  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gyűjtés kedvezményezettje, közmédia december, jótékonysági akció, nehéz gazdasági, korábbi években, nehéz pénzügyi, emberek hívták, alábbi történet, lúdtojás méretű, azóta tartó, nagyon aprólékosan, kicsi fejében, jobb oldal, műtétet követően, fantasztikus orvosi, műtét sikeresen, műtéti hatalmas, folyamatosan termelődő, tervezett hazamenetelünk, elzárt folyadék, mozgás fejlesztés, teljes shunt, baktériumok kiürüljenek, maga szuper, fertőzés szövődményeként, újabb terület, hosszú fekvés, bentlét alatt, jobb oldali, bevérzett agyvíz, mozgás fejlesztést, otthon töltött, shunt elállítódás, vissza állítás, dupla shunt, fejlesztés jövőjeként, legnagyobb eredmények, kórházban kialakult, gyönyörű hajacskája, ismeretlenek elől, robotterápia nagyon, leginkább érintett, család életének, ártatlan bélfertőzésre, igazi megpróbáltatások, alábbi bejegyzésben, jótékonysági aukciós, beérkező adományokból, támogatásokat teljes, felkarolt gyermekek, rengeteg kórházat, pici fiúban, kalappal előttük, alapítványi háttérben, összeg meglesz, elején sejthető, csodás csoport, mindig kedves, ilyen hatalmas, legeslegszebb karácsonyi, ünnep legédesebb, hagyományoktól függetlenül, dolog soha, szeretet érzése, régi rosszat, legcsodálatosabb, nyomásfokozódást, együttműködéssel, rehabilitációját, megpróbáltatások, megirigyelhetné, születésnapjára, hidegzuhanyként, projektvezetője, szövődményeként, bizonytalanság, eltávolították, rehabilitációt, kényszerfekvés, hagyományoktól, hazamenetelünk, műsorfolyamban, fejlesztéseken, problémamentes, adományvonalat, magánszemélyek, nagyszülőként, fejecskéjében, következtében, felajánlásért, természetével, támogatónknak, bélfertőzésre, robotterápiát, összegyűjteni, legeslegszebb, csoportunkban, legyengítette, támogatásokat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4894
  • e Hét: 24713
  • e Hónap: 64534
  • e Év: 242409
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.